Kaçınılması Gereken GDO'lu Gıdalar

Diyetinizde GDO'lardan kaçınmak için geçiş yapmak yalnızca sağlık bilincine sahip bir karar değil, aynı zamanda çevre açısından da akıllıcadır. Amerikan Çevre Tıbbı Akademisi'ne (AAEM) göre, araştırmalar diyetinizde GDO'nun organ hasarına, gastrointestinal ve bağışıklık sistemi bozukluklarına, hızlandırılmış yaşlanmaya, kısırlığa ve diğer uzun vadeli sorunlara yol açabileceğini gösteriyor.

Kaçınılması Gereken GDO'lu Gıdalar

İşte GDO'suz bir diyete geçerken markette kaçınılması gereken en iyi 10 yiyecek.

  • Konserve Çorba: Hasta olduğunuzda veya soğuk bir kış gününde tadını çıkarabilseniz ancak, hazır çorbaların çoğu GDO içerir. Şüphe duyduğunuzda, etiketi okuyun. Pamuk tohumu, kanola ve/veya soya fasulyesinden yapılan yağ içeren çorbalar en büyük suçlulardır.
  • Mısır: 2011 yılında ABD'de yetiştirilen mısırın yaklaşık yüzde 88'i genetiği değiştirilmiş. En yaygın değişiklik, mısırı, yetiştirme sürecinde yabani otları öldürmek için kullanılan herbisit glifosata karşı dirençli hale getirmektir. USDA, ABD'deki her eyaletteki çiftçilerin herhangi bir zamanda GDO'lu en azından bir miktar mısır mahsulü yetiştirdiğini belirtiyor.
  • Soya: Soya, ülkedeki en ağır genetiği değiştirilmiş gıdalardan biridir. Tofu, vejeteryan ürünleri, soya fasulyesi yağı, soya unu ve diğer birçok üründe bulunan soya, herbisitlere dayanıklı olacak şekilde modifiye edilmiştir. Soyanın yaklaşık yüzde 90'ı, Monsanto'nun herbisit Roundup'ına direnmek için genetik olarak tasarlanmıştır.
  • Kanola Yağı: Kanola yağı 1996'dan beri genetik olarak modifiye edilmiştir. 2006 itibariyle, ABD'deki kanola bitkilerinin yaklaşık yüzde 90'ı genetik olarak modifiye edilmiştir.
  • Papayalar: Genetiği değiştirilmiş papayalar, 1999'dan beri Hawaii'de insan tüketimi için yetiştirilmektedir. Değişiklik, meyvenin sadece Papaya Ringspot virüsüne karşı dirençli olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda meyvenin olgunlaşmasını da geciktirir.
  • Sarı Kabak/Kabak: Kabak ve kabak yaygın GDO'lu sebzelerdir çünkü mahsulü viral hastalıklara daha yatkındır. Sebzeler, böceklere karşı daha dirençli olmasına yardımcı olan toksik bir protein içerir.
  • Et: Ne yersen osun ve ne yazık ki insan tüketimi için kullanılan hayvanların çoğu iyi beslenmiyor. ABD, yumurta, et ve süt ürünleri üreten hayvanlar için ticari olarak üretilen hayvan yemi konusunda dünya liderlerinden biridir.
  • Süt: ABD'deki süt ineklerinin beşte birine, daha hızlı büyümelerine ve verimlerini artırmalarına yardımcı olmak için büyüme hormonları verildi. Kullanılan kimyasal şu ​​anda Avrupa Birliği, Japonya, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya'da yasaklanmıştır.
  • Bebek Formülü: Bebeğinizin güçlü büyümesini istiyorsunuz, ancak çoğu zaman bu, dikkatli olmazsanız onları yenidoğan olarak GDO'larla beslemek anlamına gelir. Bebek formülünde yaygın olarak bulunan hem süt hem de soya ürünleri GDO içerir.
  • Yonca: 2011 yılında, USDA genetiği değiştirilmiş yoncanın büyümesini onayladı. Yonca, mahsulü Roundup herbisitlere karşı dirençli yapan bir genden oluşur.

İnsanlar sağlıklarına, daha bilinçli olarak önem vermektedir. Kuruluşumuz bu düşüncede olan insanların yanında olmak ve onların ihtiyaç duyacağı gıda maddelerini seçmelerine yardımcı olmak amacı ile sorumluluk duygusu ile hareket etmekte ve üretici firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmaya çalışmaktadır. Bu çerçevede üretici firmalara NON GMO belgelendirme hizmetleri sunulmaktadır.