NON GMO Label
Belgelendirme
İletişim
- Mahmutbey Mahallesi
- Dilmenler Cd, No: 2
- Bağcılar, 34218
- İstanbul, Türkiye
- +90 212 702 40 00
- [email protected]
Her Hakkı Saklıdır. © 2021 NON-GMO Gıda Kontrol ve Sertifikasyon Konseyi
Çiftlik hayvanları, kümes hayvanları ve deniz ürünleri, GDO içeren vitaminler, mineraller, yem katkı maddeleri ve takviye gıdalar ile beslenmemelidir. Genetiği değiştirilmiş ürün ve bileşenler, vitaminler ve takviyeler gibi sağlık ürünlerinde de artık tüketicilerin karşısına çıkmaktadır. GDO içeriklerinin zorunlu etiketlenmesi bugün yürürlükte olmadığı için, çoğu insan bu ürünleri kullanırken vücutlarına ne aldıklarını bilmek istemektedir. İnsanların GDO’lu ürünleri tüketip tüketmeme konusunda bilinçli bir seçim yapma hakkı bulunmaktadır.
Sağlıklı bitki bazlı olanlar dahil olmak üzere birçok farklı diyet, vitamin ve mineral alımını önemsemekte ve vitamin takviyeleri içermektedir. Ancak vitaminler de farklı kaynaklardan gelmektedir. Daha önemlisi insan yaşamındaki birçok gıda maddesi gibi vitaminler de ilaç ve tarım şirketleri tarafından lekelenmektedir. Genelde GDO’lu gıdaların mısır, buğday veya işlenmiş gıdalarda saklı soya ürünleri olduğu sanılmaktadır, ancak çoğu zaman diğer alanlar göz ardı edilmektedir. Aslında gıda katkı maddeleri, aromalar, enzimler ve vitaminler üzerinde de biyoteknoloji çalışmaları yapılmaktadır ve tüketiciler farkına bile varmadan GDO’lu ürünler tüketmektedir.
GDO’lu ürünlerden ve bileşenlerden fermente edilen ve büyük miktarlarda katkı maddeleri ve vitaminler üretmek için bırakılan bakteri veya mantarlar gibi mikroorganizmalar aracılığıyla vitaminler genetik olarak değişmektedir. Organik ürün programları, bu vitaminlerin organik gıdalarda kullanılmasına izin vermektedir, çünkü bunlar tarım dışı, sentetik maddelerdir. Ancak organik işlenmiş gıda tüketmek, mutlaka genetiği değiştirilmiş vitaminlerinden kaçınmak anlamına gelmemektedir. Sadece genetiği değiştirilmiş gıda ürünlerinin insan sağlığına ve çevreye potansiyel olarak zararlı olmadığı anlamına gelmektedir.
Örneğin E vitamini soyadan, C vitamini mısırdan üretilmektedir. Sadece bu iki vitamin, GDO anlamında en fazla soruna neden olan iki katkı maddesidir.
NON GMO belgeli vitaminler ve takviyeler, genetiği değiştirilmiş organizmalar ve bileşenleri kullanılmadan üretilmelidir. Vitamin ve ilave ürünlere enzim girdileri ve içeriklerinin türetildiği mikroorganizmalar için büyüme ortamı, geçici olarak değerlendirme kapsamı dışında bırakılmıştır.
Kuruluşumuz sağlıklarına bilinçli olarak önem veren insanların yanında olmak ve onların ihtiyaç duyacağı gıda maddelerini seçmelerine yardımcı olmak amacı ile sorumluluk duygusu ile hareket etmekte ve üretici firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmaya çalışmaktadır.
Hemen Başvur