NON GMO Label
Belgelendirme
İletişim
- Mahmutbey Mahallesi
- Dilmenler Cd, No: 2
- Bağcılar, 34218
- İstanbul, Türkiye
- +90 212 702 40 00
- [email protected]
Her Hakkı Saklıdır. © 2021 NON-GMO Gıda Kontrol ve Sertifikasyon Konseyi
Yüksek verim elde etmek için, bitki ve hayvan türleri üzerinde çok eskiden beri iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Ancak geleneksel iyileştirme çalışmalarından elde edilen verim artışı, artan dünya nüfusunun temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır.
Diğer taraftan elde edilen gıdaların tüketicilere ulaştırılmasında yaşanan güçlükler, gıdaların bozulmasına neden olmaktadır. Bu olumsuzlukları aşmak için yapılan çalışmalar, 1970’li yıllardan itibaren biyoteknoloji ve gen mühendisliği alanında yoğunlaşmıştır.
Yapılan araştırmalar ile, canlıların genetik yapısında değişiklikler yapmayı mümkün kılan yöntemler keşfedilmeye başlanmıştır. Günümüzde biyoteknoloji, sağlık sektöründe tanı, tedavi ve aşı, tarım sektöründe ise transgenik bitkiler, veteriner tanı, aşı ve ilaçlama alanlarında büyük gelişme göstermiştir ve bugün genetiği değiştirilmiş organizmalar yoğun olarak kullanılmaktadır.
Bitki, hayvan ve organizma genleri, temel özelliklerin kodlandığı şifreli bilgiler içermektedir. Gen veya rekombinant DNA teknolojisi dendği zaman, bir canlı türünden başka bir canlı türüne gen aktarılarak ya da bir canlı türünde mevcut genetik yapıya müdahale edilerek, yeni genetik özellikler kazandırılması yöntemleri anlaşılmaktadır. Bu şekilde yeni özellikler kazandırılan organizmalara ise genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO’lar) adı verilmektedir. Doğal olarak bu organizmalardan elde edilen ürün ve bileşenlere de GDO’lu denmektedir.
Bu alandaki faydalı çalışmalardan biri örümcek ağı üretimidir. Örümcek ağı, son derece dayanıklı ve çelikten beş kat daha kuvvetli, esnek bir maddedir. Örümcek ağı üretimi ile ilgili çalışmalarda, örümcek ağı üretiminden sorumlu genler bir keçinin genlerine aktarılmış ve keçilerin sütlerinde suda eriyebilen proteinler üretilmiştir.
Daha sonra süt belli işlemlerden geçirilerek dokunabilir iplikçikler elde edilmiş ve kumaş haline getirilmiştir. Bu kumaşlardan elde edilen çelik yelekler, petrol kökenli fiberden yüzde 25 oranında daha hafif ve çelikten beş kat daha dayanıklı olmaktadır. Bu fiberler askeri malzemelerde, mikro dikişlerde, tenis raketlerinde ve uçaklarda kullanılan önemli bir hammadde olmuştur.
Kuruluşumuz tarafından NON GMO (GMO FREE) sertifikası verilen başlıca ürün ve bileşenler şunlardır:
İnsanlar sağlıklarına, daha bilinçli olarak önem vermektedir. Kuruluşumuz bu düşüncede olan insanların yanında olmak ve onların ihtiyaç duyacağı gıda maddelerini seçmelerine yardımcı olmak amacı ile sorumluluk duygusu ile hareket etmekte ve üretici firmaların bu yöndeki çabalarını kanıtlamalarına destek olmaya çalışmaktadır.
Hemen Başvur